Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob s predstavniki kmetijskih organizacij o hitrejši pomoči po naravnih nesrečah

Na povabilo predsednika vlade dr. Roberta Goloba so se današnjega sestanka na temo ukrepov za hitrejšo pomoč po naravnih nesrečah udeležili ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter predstavniki in predstavnice Zveze kmetic Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije in Sindikata kmetov Slovenije.
Predsednik vlade za mizo

Premier dr. Golob s predstavniki kmetijskih organizacij o ukrepih za hitrejšo pomoč po naravnih nesrečah | Avtor: Urad vlade za komuniciranje

1 / 3

Predsednik vlade je udeležencem srečanja predstavil načrtovane spremembe Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč, ki bodo podlaga za hitrejšo in učinkovitejšo pomoč države. Predstavniki kmetijskih organizacij so izrazili zadovoljstvo z dialogom, ki je pogoj za iskanje najučinkovitejših rešitev. Prisotni so se dotaknili tudi posledic podnebnih sprememb in potrebe po pripravi sistemskih rešitev za soočanje z njimi. Predstavniki kmetijskih organizacij bodo podali svoje predloge rešitev, ki jih bo vlada preučila in jih poskušala v največji meri upoštevati.