Skoči do osrednje vsebine

Podpisana pogodba za izvedbo javnega naročila Grad Podsreda – kulturna dediščina in turizem

Namen projekta je ustvariti nove turistične produkte, ki bodo močno okrepili obstoječo turistično ponudbo na Gradu Podsreda. Projekt bo s svojimi aktivnostmi pripomogel tudi k ozaveščanju in izobraževanju prebivalstva o pomenu kulturne dediščine, raznoliki uporabi in ponovni uporabi spomenikov kot najpomembnejše kulturne dediščine ter prispeval k izkoriščanju njihovih potencialov.
Grad Podsreda fotografiran iz daljave

Grad Podsreda | Avtor: Bor Slana/STA

Občina Kozje je projekt Grad Podsreda – kulturna dediščina in turizem uspešno prijavila na javni razpis Ministrstva za kulturo za sofinanciranje projektov trajnostne obnove in oživljanja kulturnih spomenikov v lasti občin ter vključevanje kulturnih doživetij v slovenski turizem, ki se sofinancira iz sredstev za izvajanje nacionalnega Načrta za okrevanje in odpornost (NOO). Skupna ocenjena vrednost investicije znaša 1.516.468,39 evra z davkom na dodano vrednost (DDV). Ministrstvo za kulturo je projektu zagotovilo 976.818,32 evra, preostanek pa Občina Kozje.

Grad Podsreda je bil zgrajen v prvi polovici 12. stoletja in spada med najpomembnejše romanske objekte na Slovenskem.

Na spletni strani Občine Kozje lahko preberete novico o podpisu pogodbe projekt Grad Podsreda – kulturna dediščina in turizem.