Skoči do osrednje vsebine

Za družbeni in gospodarski napredek Slovenije moramo sedeti za isto mizo

Na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport izstop gospodarskih predstavniških zbornic iz Ekonomsko-socialnega sveta obžalujemo. Z našimi najpomembnejšimi partnerji si želimo sedeti za isto mizo in skupaj iskati rešitve. Izstop iz socialnega dialoga ne pomeni zgolj oslabitve vpliva tistih, ki izstopajo, pomeni oslabitev vseh, ki so v tem tripartitnem partnerstvu združeni.

"Kot politik sem si vedno prizadeval za dialog in sodelovanje, ne glede na politične, ideološke, strankarske ali morebitne kakršnekoli druge razlike in tako bo tudi v bodoče. Trdno verjamem, da lahko samo s sodelovanjem in dialogom dosežemo družbeni ter gospodarski napredek Slovenije," pravi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. "Gospodarska koordinacija, ki redno mesečno povezuje predstavnike ministrstva ter največja gospodarska združenja, in Strateški svet za gospodarstvo, ki ga sestavljajo tudi številni uspešni slovenski podjetniki in gospodarstveniki, bosta delovala naprej," napoveduje minister in pravi, da naslavljanje izzivov, s katerimi se danes soočamo kot družba, zahteva solidarnost, odgovornost in prilagodljivost vseh deležnikov. Da to znamo in zmoremo, smo na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport z ostalimi deležniki pokazali v času energetske krize.

Minister Han ob tem poudarja, da kot gospodarski minister spoštuje interese in stališča gospodarstva ter jih v okviru svojega dela in razprav v vladi vedno izpostavlja in zagovarja, poudarja pa, da tako sindikati kot delodajalci pogosto ne pridejo do istih stališč, ne glede na to pa vlada na koncu mora sprejeti odločitev. 

»Vseeno pa prijazno apeliram, da gospodarski partnerji premislijo svojo odločitev in se vrnejo za pogajalsko mizo,« pravi minister, saj le skupaj lahko oblikujemo rešitve v dobro vseh.