Skoči do osrednje vsebine

Objavljen javni poziv za izkaz tržnega interesa za gradnjo širokopasovnih omrežij

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije je dne 14. julija 2023 na svoji spletni strani objavila javni poziv za izkaz tržnega interesa za gradnjo širokopasovnih omrežij naslednje generacije oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 megabitov na sekundo k uporabniku.

Tržni interes se testira za celotno območje Republike Slovenije, in sicer so izločena vsa gospodinjstva z že zagotovljeno ustrezno širokopasovno pokritostjo naslednje generacije in gospodinjstva, kjer je izgradnja trenutno v teku oziroma kjer so bila že porabljena javna sredstva za izgradnjo omrežja.

Zainteresirani investitorji v elektronska komunikacijska omrežja morajo posredovati podatke, zahtevane v javnem pozivu, v roku dveh mesecev od objave javnega poziva na elektronski naslov.

Ob upoštevanju izraženega tržnega interesa bo Ministrstvo za digitalno preobrazbo z zainteresiranimi investitorji sklenilo pogodbo o izvedbi tržnega interesa. Ministrstvo bo nato izvedlo postopek določitve belih lis in postopek javnega razpisa za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije na območju belih lis.