Skoči do osrednje vsebine

Konferenca ob tretjem razpisu 5G za pametne skupnosti

Vabljeni na konferenco 5G za pametne skupnosti, ki jo organizira Evropska komisija v sodelovanju z ključnimi deležniki, vključno z operaterji mobilnih omrežij, alternativnimi operaterji, proizvajalci opreme in javnimi organi. Dogodek bo potekal v Bruslju, 11. oktobra, in bo združil strokovnjake, ki bodo izmenjali ideje, vpoglede in najboljše prakse v zvezi z uvedbo 5G v pametne skupnosti.

Med konferenco bodo predstavniki Evropske komisije predstavili tretji razpis za zbiranje predlogov 5G projektov za pametne skupnosti, ki bo potekal od oktobra 2023 do februarja 2024. Prav tako bodo razpravljali o izkušnjah in rezultatih prejšnjih razpisov.

Panelisti, med njimi predstavniki občin in infrastrukturnih operaterjev, se bodo posvetili najboljšim praksam pri uporabi 5G za pametna mesta v Evropi, razpravljali o izzivih pokritosti 5G v notranjih prostorih in na prostem ter predstavili rešitve. Posebna pozornost bo namenjena tudi uporabi 5G v oblaku.

Po konferenci bosta potekali dve seji, namenjeni praktičnim nasvetom za prijavo na razpis za pametne skupnosti. Udeleženci se bodo lahko prijavili in pridobili vpoglede, kako se pripraviti na postopek prijave ter izkoristiti pomembne točke in pretekle izkušnje.

Ne zamudite priložnosti za sodelovanje s ključnimi deležniki na področju 5G za pametne skupnosti. Vpišite si datum 11. oktober in se nam pridružite v Bruslju. Skupaj bomo oblikovali evropsko digitalno desetletje s pomočjo inovacij 5G.

Registracijo lahko opravite na spletni strani dogodka (v angleščini).