Skoči do osrednje vsebine

Ureditev železniške postaje Laze

Začela se je prenova železniške postaje Laze, kjer že potekajo dela za gradnjo novega podhoda.

Izvajalec gradbenih del je bil uveden v delo v mesecu februarju 2023. V okviru pripravljalnih del je bila pridobljena vsa potrebna dokumentacija za dela na terenu, ki so se začela v mesecu juniju. Urejeno je bilo gradbišče, prestavljene in zaščitene so bile signalnovarnostne in telekomunikacijskih kabelske kanalizacije, vgrajen je bil tirni provizorij na tiru številka 2. Prav tako se je pričelo z varovanjem gradbene jame z zagatnicami za potrebe gradnje novega podhoda z dvigali, ki bo  po izgradnji omogočal potnikom varnejši in lažji dostop na peronsko infrastrukturo.

Prenova železniške postaje Laze bo zajemala tudi ureditev tirne infrastrukture ter ureditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter vozne mreže. V sklopu projekta bo urejeno parkirišče z dostopnimi potmi ter nova kolesarnica. Zaključek vseh del je predviden do konca leta 2023.

Pogodbena vrednost projekta znaša 5,36 milijona evrov, za kar so zagotovljena evropska sredstva iz Instrumenta za povezovanje Evrope v višini 2,32 milijona evrov.

Na spletnem portalu Krajšamo razdalje je na voljo več informacij o projektu nadgradnje ureditve postaje Laze.

Vgrajen tirni provizorij na tiru št. 2 železniške postaje Laze

Vgrajen tirni provizorij na tiru št. 2 železniške postaje Laze | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

1 / 2