Skoči do osrednje vsebine

Rok za oddajo prijav na evropski natečaj projektov primerov dobrih praks je podaljšan

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) znova zbira prijave za evropski natečaj ARIA 2023 (angleško: Agriculture & Rural Inspiration Awards 2023), ki letos poteka pod geslom “Krepitev znanj in spretnosti za evropsko podeželje”. Rok za prijavo na evropski natečaj se podaljšuje s 3. julija 2023, na sredo, 12. julij 2023.

Letošnji poudarek je na projektih dobre prakse, ki jih podpirata Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP) in Evropski kmetijski jamstveni sklad (EKJS), ki spodbujajo dolgoročno vizijo za podeželska območja EU in Pakt za podeželje ter letošnjo temo, ki je je evropsko leto spretnosti.

Namen natečaja je dvigniti prepoznavnost skupne kmetijske politike (SKP) in spodbuditi izmenjavo navdihujočih primerov dobrih praks, ki naslavljajo inovativne rešitve in prekvalificiranje ter izpopolnjevanje na podeželje EU.

Natečaj že peto leto zapored organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo skupne kmetijske politike (angl. EU CAP Network) in nacionalnimi mrežami za podeželje.

Rok za prijavo na evropski natečaj se podaljšuje s 3. julija 2023, na sredo, 12. julij 2023.

Na spletni strani Skupne kmetijske politike najdete več informacij s kriteriji za izbor.