Skoči do osrednje vsebine

Ob dnevu policije smo se poklonili spominu na umrle policiste

S položitvijo vencev pri dveh spominskih obeležjih v Parku spomina Tacen in pri pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah v Ljubljani smo se poklonili spominu na umrle policiste.

Današnji dan je dan slovenske policije, ko se vsi spominjamo osamosvojitvenih dogodkov, ki so zapisani v zgodovino slovenskega naroda. Danes živimo v demokratični in varni državi, za kar so zaslužni tudi policisti, ki so se leta 1991 prvi uprli in spopadli z agresorjem. Življenje je v vojni za samostojno Republiko Slovenijo izgubilo šest policistov, več je bilo ranjenih.

V spomin na trdno odločenost policistov varovati državo in njen narod se jim je pri pomniku padlih v vojni za Slovenijo na Novih Žalah z globokim spoštovanjem poklonila delegacija Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Zveze policijskih veteranskih društev Sever pod vodstvom ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja.

Policisti vseskozi skrbijo za mir in varnost naših življenj in premoženja, pri čemer tvegajo in žal izgubijo tudi svoja življenja. Delegacija se je s položitvijo vencev v Parku spomina v Tacnu poklonila tudi policistom, ki so svoje življenje žrtvovali pri opravljanju policijskih nalog po letu 1991.