Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Igor Papič na 2. Vrhu izobraževanja in inovacij v Bruslju

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je udeležil 2. Vrha o izobraževanju in inovacijah v Bruslju. Osrednja panelna razprava, na kateri je sodeloval tudi minister, se je osredotočila na možne načine zbliževanja izobraževanja in inovacij.

Udeleženci so razpravljali o dobrih praksah, krepitvi sodelovanja med ključnimi deležniki, spoznanjih in izkušnjah pri povezovanju izobraževalnih in inovacijskih skupnosti ter glavnih izzivih pri krepitvi obeh področij politike.

Minister dr. Papič je v razpravi izpostavil, da je znanje globalno, zato moramo sodelovati, pri čemer je ključna interdisciplinarnost. Nadalje pa moramo študentkam in študentom pokazati, kako se znanje, ki ga pridobijo v izobraževalnem procesu, uporabi v praksi.

Ob robu dogodka se je minister dr. Papič sestal s podpredsednikom Evropske komisije Margaritisom Schinasom. Pogovarjala sta se o vlogi izobraževanja, inovacij in umetne inteligence v evropskem prostoru, podpredsednik Schinas pa je ministru dr. Papiču ponudil odprto sodelovanje na vseh omenjenih področjih.

Ministra dr. Papiča in podpredsednika Schinasa je po zaključku njunega srečanja sprejela generalna direktorica za izobraževanje, mlade, kulturo in šport na Evropski komisiji Themis Christophidou.