Skoči do osrednje vsebine

Izšla je nova številka revije Sinfo

Junij je mesec države Slovenije. To je mesec, ko se spominjamo naše odločenosti, enotnosti, izbire, da imamo lastno državo. Vse te vrednote smo v tokratnem Sinfu postavili v okvir različnih človeških zgodb in junaških dejanj. Naša rdeča nit je solidarnost v sodelovanju.
Primož Roglič na naslovnici revije Sinfo.

Nova številka revije Sinfo. | Avtor: Anže Malovrh/STA

Pišemo o večdnevnem reševanju jamarke iz Vranjedolske jame in o požrtvovalnosti ekipe civilne zaščite. Ogledate si lahko fotografije Jošta Franka, ki s svojim fotoaparatom oživlja stiske ljudi, da ne bi pozabili nanje.

Kot izrednega Slovenca, ki je o težkih časih za slovenski narod pisal velika literarna dela, opisujemo literarni opus in značaj pisatelja Borisa Pahorja.

Pred nami je tudi Olimpijski festival evropske mladine v Mariboru. Ne dvomimo, da bo olimpijska bakla močno zagorela tudi zaradi iskrivosti mladih športnikov, ko bo mesto Maribor postalo središče Evrope. Ko bomo navijali za te mlade ljudi, bomo v njih že videli najboljše slovenske športnike. Kot je tudi kolesar Primož Roglič. In prav v Mariboru se bo ta šport prvič predstavil kot olimpijski šport.