Skoči do osrednje vsebine

Med novimi prvaki Svetovnega gospodarskega foruma tudi ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh

V Tianjinu se bo prihodnji teden odvijalo 14. letno srečanje novih prvakov, ki ga organizira Svetovni gospodarski forum, na katerem bo sodelovalo več kot 1500 udeležencev iz približno 90 držav. Na srečanje je bila s strani organizatorja vabljena tudi ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh, gre pa za prvo srečanje v živo po treh letih virtualnih srečanj.

Na letnem srečanju se Svetovni gospodarski forum vrača k tradiciji "poletnega Davosa". Tema letošnjega srečanja je "Podjetništvo - gonilna sila svetovnega gospodarstva«, namen katerega je ponuditi prostor za razprave o poglobljenem sodelovanju med javnim in zasebnim sektorjem, v središču pogovorov pa bo spodbujanje inovacij in podjetništva na vseh geografskih območjih, ki lahko prispevajo k pravičnemu razvoju trajnostnega in odpornega svetovnega gospodarstva.

Dogodek bo gostil več kot 1500 predstavnikov iz gospodarstva, vlade, civilne družbe, mednarodnih organizacij, akademskih krogov in inovatorjev. Med udeleženci bo približno 130 javnih osebnosti, več kot 800 poslovnih voditeljev iz različnih panog in več kot 100 priznanih inovatorjev iz različnih sektorjev.

Ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh bo na srečanju sodelovala na več okroglih mizah, z namenom da predstavi vizijo in načrte digitalne preobrazbe v Republiki Sloveniji. Gre za strateške usmeritve, ki smo jih v Sloveniji zajeli v strategiji Digitalna Slovenija 2030. Digitalne tehnologije lahko s spodbujanjem inovacij, povečanjem učinkovitosti in izboljšanjem storitev spodbudijo bolj vključujočo in trajnostno rast. V Sloveniji se zavedamo, da je digitalna preobrazba nujna za konkurenčen vstop v naslednje desetletje, zato smo trdno zavezani digitalnemu in zelenemu prehodu.