Skoči do osrednje vsebine

Proizvodi ekoloških kmetij na evropskem prvenstvu v košarki za ženske

Od 15. do 25. junija 2023 Slovenija gosti evropsko prvenstvo v košarki za ženske. V času prvenstva se v dvorani Stožice predstavljajo tudi slovenske ekološke kmetije.
Različni ekološki izdelki kmetije Pri omi Neži

Na Eurobasketu se predstavljajo tudi ekološke kmetije s svojimi izdelki | Avtor: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

V sklopu tega odmevnega mednarodnega tekmovanja se promovira tudi slovensko ekološko kmetijstvo, in sicer z ekološko hrano, ki je vključena v kulinarično ponudbo spremljevalnega programa prvenstva, ter s predstavitvenimi stojnicami ekoloških kmetij v kulinaričnih ložah na tekmovalnem prizorišču v dvorani Stožice v Ljubljani.

Promocija ekološkega kmetijstva in razvoja podeželja na prvenstvu je pomembna za ozaveščanje javnosti o pomenu trajnostne pridelave hrane in varovanju okolja tudi na takih dogodkih. Sporočilo promocije ekološkega kmetijstva je tudi širjenje in spodbujanje dobrih praks, aktivna vključenost žensk pri varovanju okolja in razvoju podeželja.

Kmetije, ki se predstavljajo na prvenstvu, so: Zeliščni vrt in kmetija Majnika, Ekološka kmetija Korenjak, Ekološka kmetija Vila natura, Kmetija Pri omi Neži in Kmetija Lopan-Marvita, Kmetija Paldauf, EKO Zeliščna kmetija Kalan in Kmetija Barbio's in Ekološka domačija pr’ Blek.