Skoči do osrednje vsebine

Javni razpisi za intervencije v sektorju čebelarskih proizvodov – stanje na javnih razpisih

Sporočamo stanje na odprtih javnih razpisih za intervencije v sektorju čebelarskih proizvodov do 16. junija 2023.

Na javnem razpisu za podintervencijo Sofinanciranje nakupa čebelarske opreme v programskem letu 2023, je oddanih 79 vlog, s skupnim zneskom zaprošenih sredstev 182.000 evrov. Na javnem razpisu je razpoložljivih 203.852,80 evra.

Na javnem razpisu za podintervencijo Sofinanciranje nakupa oziroma izdelave satnic s certifikatom ali analiznim izvidom oziroma poročilom o doseženih temperaturah v programskem letu 2023 je oddanih 22 vlog, s skupnim zneskom zaprošenih sredstev 21.000 evrov. Na javnem razpisu je razpoložljivih 273.364 evrov.

Na javnem razpisu za podintervencijo Sofinanciranje sadik medovitih rastlin, posajenih za čebelarjenje in ne za pridelavo rastlin v programskem letu 2023, zaenkrat ni oddana nobena vloga. Na JR je razpoložljivih 48.815 evrov.

Zaprošena sredstva bodo odstopala od dejansko porabljenih sredstev po opravljenih preveritvah izpolnjevanja pogojev upravičenosti.

Na vseh treh javnih razpisih so zaenkrat razpoložljiva sredstva še na voljo.

Vlagatelje pozivamo, da vlogo oddajo čimprej in z oddajo ne odlašajo do zadnjega dne. Za e-oddajo se šteje, da je vloga dejansko oddana na Agencijo.