Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo je podaljšalo veljavnost brezplačnih dijaških in študentskih vozovnic za čas poletja

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je s sklepom avtomatično podaljšalo veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente, in sicer do 31. avgusta 2023. Dijaki in študenti bodo zato v poletnem času brezplačno koristili javni potniški promet.

Ministrstvo, pristojno za področje javnega potniškega prometa, tudi v letošnjem šolskem oziroma študijskem letu brezplačno podaljšuje veljavnost junijskih subvencioniranih mesečnih vozovnic za dijake in študente v poletne mesece. Študenti in dijaki, ki bodo za mesec junij opravili nakup mesečne subvencionirane vozovnice, bodo med poletnimi meseci lahko brezplačno koristili javni potniški promet. Z navedenim ukrepom želi država mlade vzpodbuditi k uporabi javnega potniškega prometa, ki lahko brezplačne vozovnice koristijo tudi za izlete, športne aktivnosti ali denimo prevoz na delo, ki ga mnogi opravljajo v poletnih mesecih.

Avtomatsko podaljšanje junijskih mesečnih subvencioniranih vozovnic se bo izvedlo v sistemu IJPP (Integrirani javni potniški promet) in bo za upravičence brezplačno.