Skoči do osrednje vsebine

Predstavniki Mednarodnega sveta za okoljsko ekonomijo in razvoj na obisku v Sloveniji

Na ministrstvu za digitalno preobrazbo smo se 14. junija 2023 sestali s predstavniki Mednarodnega sveta za okoljsko ekonomijo in razvoj (International Council on Environmental Economics and Development - ICEED), ki je akreditiran pri Združenih narodih.

Goste je sprejela državna sekretarka dr. Aida Kamišalić Latifić in jim skupaj s sodelavci in predstavniki univerz predstavila digitalni ekosistem v Sloveniji, s poudarkom na umetni inteligenci.

Na ministrstvu smo gostom predstavili nacionalni program spodbujanja razvoja in uporabe umetne inteligence v Republiki Sloveniji do leta 2025 ter ekosistem deležnikov, ki je na področju umetne inteligence vzpostavljen v Sloveniji. Predstavnika univerz sta v nadaljevanju predstavila aktivnosti Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru na tem področju.

Organizacija ICEED si glede na dolgoletno tradicijo izobraževanja, obilico znanja in priložnosti, ki jih Slovenija lahko ponudi na področju umetne inteligence, želi poglobljenega sodelovanja z Republiko Slovenijo in ustvarjanja povezav z vsemi zainteresiranimi stranmi.