Skoči do osrednje vsebine

Podelitev priznanj ob bližajočem se dnevu Sove

Ob bližajočem se dnevu Sove, 17. junija, je direktor agencije Joško Kadivnik podelil priznanja za uspešno delo uslužbenkam in uslužbencem agencije. Podelitev je potekala tudi v znaku 30-letnice delovanja agencije z današnjim imenom.

17. junija 1993 je slovenska vlada sprejela sklep, s katerim je osrednja slovenska civilna obveščevalno-varnostna ustanova dobila novo ime - Slovenska obveščevalno-varnostna agencija ali na kratko Sova. Odtlej se agencijo v domačem in mednarodnem okolju simbolno povezuje z lastnostmi skrivnostne, modre in čuječe ptice.

V agenciji 17. junij obeležujemo kot dan Sove. Uslužbenkam in uslužbencem agencije ob tej priložnosti direktor agencije podeli priznanja za delovne dosežke in njihov prispevek k doseganju ciljev agencije. Letošnja podelitev je potekala tudi v znaku obeležitve 30-letnice delovanja Sove z današnjim imenom. Ob tej priložnosti je državni sekretar za nacionalno in mednarodno varnost dr. Andrej Benedejčič zbranim prenesel poslanico predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba, v videonagovoru pa je uslužbenke in uslužbence agencije nagovorila tudi predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.