Skoči do osrednje vsebine

Na obisku kondicijskega treninga smučarjev skakalcev smo se pogovarjali o zdravem načinu življenja

Ambasadorka zdravja Melani Mekicar in trije otroci, nagrajenci naše zimske nagradne igre, povezane s Planico, so se danes smučarjem skakalcem pridružili na kondicijskem treningu.

Smučarji skakalci Peter in Domen Prevc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Lovro Kos in Žak Mogel so danes med kondicijskim treningom medse sprejeli tri osnovnošolce Lana, Gala in Hano. Pod budnim očesom kondicijskega trenerja so jim pokazali vaje svoje redne vadbe v času, ko niso na turnejah. Vaje, ki jih skakalci izvajajo vsak dan dvakrat in pet dni v tednu, so šolarji ocenili »kot težke«, a so jih poizkusili opraviti tudi sami, saj so tudi sami navdušenci nad športom in telesno dejavnostjo.   

Melani Mekicar, ambasadorka zdravja, se je s smučarji skakalci pogovarjala tudi o zdravem načinu življenja, šolarji pa so jim postavili tudi kakšno hudomušno vprašanje. 

Spremljajte nas na družbenih omrežjih Ministrstva za zdravje in izvedeli boste, kaj uspešni mladi športniki skakalci sporočajo mladim in kakšen je njihov vsakdan, ko ni tekmovanj.

kondicijski trening smučarjev skakalcev
1 / 4