Skoči do osrednje vsebine

Razvoj lokalnih rešitev in tistih v oblaku

1. in 2. junija 2023 je v Kongresnem centru Portorož potekala mednarodna strokovna Oraclova konferenca MakeIT SIOUG 2023.

Gre za osrednjo konferenco na področju razvoja lokalnih rešitev in rešitev v oblaku, ki se jo je udeležilo preko 350 udeležencev. V okviru konference uporabniki pridobijo celoten pregled nad aktualnim dogajanjem v razvoju in uporabi informacijsko-komunikacijske tehnologije rešitev, ki so povezane z Oracle tehnologijo za razvoj tako lokalnih rešitev kot rešitev v oblaku.

V okviru sekcije Uspešne zgodbe je sta Paula Kolenko in dr. Karmen Kern Pipan iz Direktorata za razvoj digitalnih rešitev in podatkovno ekonomijo Ministrstva za digitalno preobrazbo predstavili prispevek z naslovom »Poslovna inteligenca v državni upravi – Skrinja« in delili izkušnje in dobre prakse pri uporabi kombinacije: Oracle podatkovnega skladišča z Oracle Data Integratorjem skupaj z Microsoft Power BI sistemom.

Poslovno inteligenčni sistem Skrinja v državni upravi služi predvsem interaktivni podpori odločanju na podlagi podatkov na vseh ravneh. Tako dvigujemo znanje ter avtomatiziramo, optimiziramo in izboljšujemo delo in odločitve tako odločevalcev kot tudi analitikov in končnih uporabnikov.