Skoči do osrednje vsebine

Najava razpisa za leto 2023 »Healthcare of the future«

Na spletni strani Evropskega partnerstva Transforming Health and Care System (THCS) je objavljena najava razpisa za leto 2023 »Healthcare of the future«.

Evropsko partnerstvo Transforming Health and Care System (THCS) objavlja svoj prvi skupni mednarodni razpis za zbiranje predlogov, katerega cilj je spodbuditi optimizacijo poti oskrbe pacientov in prispevati k prehodu na bolj trajnostne, učinkovite, odporne, etične, visokokakovostne in dostopne zdravstvene sisteme, osredotočene na posameznika. Rok za oddajo najave (23. maj 2023), rok za oddajo prijave na razpis je bil 13. junij 2023 do 14h.

Cilj tega razpisa je identificirati, razviti in implementirati inovativne rešitve, ki lahko prispevajo k informiranju pri odločanju ter optimizirajo zagotavljanje zdravstvenih storitev in storitev oskrbe v različnih okoljih. Te rešitve bi morale stremeti k temu, da bi zdravstveni sistemi in sistemi oskrbe postali ekonomsko, socialno in okoljsko trajnostni, hkrati pa bi ljudje ostali v središču procesa oskrbe.

Zainteresirani prijavitelji iz Slovenije bodo lahko sodelovali pri mednarodnih   projektih, v skladu z objavljenimi kriteriji upravičenosti za razpis THCS 2023.