Skoči do osrednje vsebine

Novinarska konferenca ob zaključku kampanje »odmev mladosti«

Vodje Urada RS za mladino, Mladinske mreža MaMa, Mladinskega svete Slovenije in Nacionalne agencije Movit so 30. maja 2023 ob zaključku izvajanja projekta »odmev mladosti« v prostorih Ministrstva za vzgojo in izobraževanje pripravili novinarsko konferenco.

Mag. Tina Kosi, vršilka dolžnosti direktorice Urada za mladino, je uvodoma izpostavila: «Želimo si, da bi vsi mladi v Sloveniji, pa tudi starši, učitelji in vsi ostali, prepoznali možnosti, ki jih dandanes v Sloveniji, pa tudi v Evropski uniji, ponuja mladinski sektor in mladinsko delo.« Povedala je še, da številne raziskave o mladih dokazujejo, da je mladinsko delo ključnega pomena pri razvoju mladega človeka, ker mu nudi varen prostor in okolje, kjer lahko brez skrbi poskuša tisto, kar ga zanima na številnih področjih, ker mu omogoča mobilnost, da gre lahko prvič stran od primarne družine po Evropi, da si širi svoje meje spoznanj, doživi izkušnje in postane opolnomočen in aktiven član družbe.

V nadaljevanju je Uroš Skrinar, direktor Nacionalne agencije Movit, predstavil programe Erasmus + Mladina in Evropske solidarnostne enote, Eva Kotnik, predsednica Mladinskega sveta Slovenije in mag. Maja Hostnik, direktorica Mreže MaMa, pa sta predstavili pomen mladinskega dela v praksi in na terenu ter kakšne učinke prinaša mladinsko delo za mlade. 

Kampanja »odmev mladosti« je potekala v 34 krajih po Sloveniji na pobudo organizacij za mlade in s potrebo po tem, da mladinsko delo postane del vsakega mladega človeka, saj ustvarja neprecenljive učinke in mu omogoča, da v svoji mladosti pridobi nova znanja in prakse za osebnostni razvoj. Vse dosedanje aktivnosti v sklopu nacionalne kampanje so bile objavljene tudi na spletnem portalu mlad.si in na družbenih omrežjih vključenih organizacij.