Skoči do osrednje vsebine

Poklukar: V prometu moramo ravnati strpno, preudarno in v skladu s prometnimi pravili

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je skupaj s policisti Postaje prometne policije Ljubljana udeležila usposabljanja na poligonu in relacijske vožnje.

Relacijska vožnja se je začela na prometnem poligonu v Jaršah pri Domžalah in nadaljevala do Policijske postaje Bled. Tam so predsednico pričakali minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić in namestnik direktorice Policijske uprave Kranj Uroša Čadeža.

Kot je dejala Pirc Musarjeva, bi moral vsak motorist, preden gre na cesto, pred vsako sezono, opraviti tak trening varne vožnje. "Mene so danes inštruktorji kar namučili, konkretno, a potrebno, ampak iskrena hvala," je nekoliko v šali dejala Pirc Musarjeva. "Vse več motoristov je na cestah, sama sem motoristka že 40 let, vendar si ne delam utvar, da znam in vem vse, zato sem se z veseljem udeležila tega treninga varne vožnje in relacijske vožnje. Ne smemo pa pozabiti, da morajo biti na cesti pozorni tudi vozniki osebnih in tovornih vozil. Ni dovolj, da smo previdni samo motoristi. Vsi udeleženci morajo paziti na to, kar se na cesti dogaja. Velikokrat kot motoristka vidim, da vozniki ne gledajo v vzvratna ogledala, da nas prepozno opazijo. Zato poziv vsem voznikom: motoristov je veliko na cestah, bodite pozorni nanje," je dejala predsednica države. "Kot motoristka imam en moto - na motor nikoli ne sedi utrujen. To je tisto, kar na srce polagam čisto vsakemu motoristu in motoristki," je še dejala Pirc Musarjeva in vsem motoristkam in motoristom zaželela varno motoristično sezono.

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je izrazil zadovoljstvo, da predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar tudi kot udeleženka v prometu promovira varno in pravilno vožnjo z motorjem. "Vemo, da so motoristi ranljiva skupina v prometu, da je vsako leto veliko prometnih nesreč, v katerih so udeleženi motoristi, zato je kondicijska vožnja pred sezono še posebej pomembna." Varnost v prometu je izjemnega pomena, je v izjavi za javnost dejal minister: "Želimo si, da v prometu ne ravnamo impulzivno, da ne ravnamo nervozno, ampak strpno, preudarno in v skladu s prometnimi pravili."

Na spletni strani policije je objavljeno daljše sporočilo za javnost o današnjem usposabljanju na poligonu in relacijski vožnji.