Skoči do osrednje vsebine

Minister z županom Črnomlja o aktualnih razmerah v občini

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom Občine Črnomelj Andrejem Kavškom. Govorila sta predvsem o odstranjevanju ograje na južni meji, povračilu stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje in romski problematiki.

Kot je povedal minister Boštjan Poklukar, je odstranjevanje ograje na meji koalicijska zaveza. To zavezo uresničujemo in z meje s Hrvaško odstranjujemo žico in panelno ograjo. Odstranjeno panelno ograjo bomo uporabili za potrebe obrambno-varnostnih organov Slovenije (policija in vojska).

Glede delnega povračila stroškov zaradi povečanega nadzora državne meje je vlada aprila 2023 ugotovila obstoj povečanega nadzora državne meje v letu 2022 v določenih občinah (med njimi je tudi Občina Črnomelj). V letu 2023 smo tako zagotovili 2,5 milijona evrov za delno povračilo stroškov občinam. Zavedamo se, da je ta vir sredstev za lokalno prebivalstvo zelo pomemben.

Glede varnostnih razmer, povezanih z romsko skupnostjo, je minister poudaril intenzivno delo policije v lokalni skupnosti, še zlasti pri preventivnih ukrepih. Policijska postaja Črnomelj z lokalno skupnostjo zelo dobro sodeluje. Seveda pa sta uspešnost in učinkovitost dela odvisni ne samo od policije, ampak tudi od aktivnosti drugih služb predvsem na področjih šolstva, urbanizma, sociale in zaposlovanja.

Sogovornika sta se dotaknila prometa in prihajajoče turistične sezone. Strinjala sta se, da letos ni pričakovati težav glede pretočnosti v prometu.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in vodja kabineta ministra Nataša Hvala Ivančič sedijo drug poleg drugega za svetlo rjavo sejno mizo. Za njimi svetla stena.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in vodja kabineta ministra Nataša Hvala Ivančič | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 3