Skoči do osrednje vsebine

Zbiramo dobre prakse podeželja za Ario 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) znova zbira prijave za evropski natečaj Aria 2023 (angleško: Agriculture & Rural Inspiration Awards 2023), ki letos poteka pod geslom “Krepitev znanj in spretnosti za evropsko podeželje”.

Z natečajem želimo prepoznati in javnosti pokazati najboljše prakse in projekte, sofinancirane iz skupne kmetijske politike v obdobju 2014-2022, ki naslavljajo inovativne rešitve in prekvalificiranje ter izpopolnjevanje na podeželje EU. Rok za prijavo je 3. julij 2023.

Kmetijska pokrajina

Kmetijska pokrajina | Avtor: Primož Lavre

Na ministrstvu iščemo zaključene projekte oz. podprte aktivnosti, ki predstavljajo nekaj več v mednarodnem pogledu v okviru ene izmed naslednjih kategorij:

  • pametno in konkurenčno kmetijstvo,
  • varstvo okolja,
  • družbeno-ekonomska struktura podeželskih območij ali
  • spretnosti zainteresiranih deležnikov na podeželju.

Vabimo nosilce projektov, upravičence do sredstev skupne kmetijske politike, strokovno in splošno javnost, da Mreži za podeželje predlagate nacionalne kandidate, Slovenija lahko poda osem predlogov. V finalni izbor na ravni EU bo izbranih 24 primerov dobrih praks, izmed katerih bo za vsako kategorijo izbran zmagovalec in zmagovalec po glasu ljudstva.

Na spletni strani Skupne kmetijske politike najdete več informacij s kriteriji za izbor.