Skoči do osrednje vsebine

Dela na železniški postaji Domžale so v polnem teku

Zaključena so betonska dela v novem podhodu, v postajnem poslopju so že prenovljeni tehnični prostori ter zamenjano stavbno pohištvo.

Dela v novem podhodu, ki bo omogočal varno prehajanje železniške proge, so v zaključni  fazi, v teku so kamnoseška in slikopleskarska dela. Prav tako potekajo dela na tirnih napravah in spodnjem ustroju, ki bodo predvidoma končana v mesecu maju. Na železniški postaji sta že v uporabi dva tira s peroni, ki omogočata varen dostop potnikov na vlak. Vsa dela na peronski infrastrukturi bodo zaključena predvidoma v mesecu juniju. Na postajnem poslopju je v teku obnova sanitarij in čakalnice, obnova fasade pa je predvidena v mesecu juniju.

Z deli na parkirišču in avtobusnem obračališču se bo začelo predvidoma konec maja. Za izvedbo teh del bo uvedena popolna zapora Kolodvorske ceste, ki bo trajala od 1. junija 2023 do 22. julija 2023. Ta zapora bo veljala ves čas, od polnoči do polnoči. Kljub zapori bo dostop do podzemne garaže soseske SPB še vedno mogoč. Zaključek vseh del na železniški postaji Domžale je predviden konec meseca julija 2023.

Projekt je sofinanciran z evropskimi sredstvi v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

Dela na tirih in peronu

Dela na peronski in tirni infrastrukturi na železniški postaji Domžale

1 / 3