Skoči do osrednje vsebine

Nacionalni simpozij ob svetovnem dnevu brez tobaka - nagrado Svetovne zdravstvene organizacije prejela tudi Slovenija

Vsako leto 31. maja Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) in globalni partnerji praznujemo Svetovni dan brez tobaka. Danes je v Ljubljani potekal nacionalni simpozij »Za Slovenijo brez tobaka in nikotina 2040« in podelitev nagrad za delo na tem področju.

Ob simpoziju je na Zdravniški zbornici Slovenije potekala tudi slavnostna podelitev nagrad Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) za dolgoročno zavezanost in izjemen prispevek k napredku ukrepov in politik za nadzor nad uporabo tobaka in povezanih izdelkov, ki so jo prejeli posamezniki in organizacije iz evropske regije SZO.

Čestitamo prejemnikom nagrad

Poleg nagrajencev posameznikov iz Belgije, Grčije, Nizozemske in Kazahstana je nagrado prejela tudi Skupina za preprečevanje in zmanjševanje uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki jo vodi Helena Koprivnikar, dr. med., spec. in deluje v okviru Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Z ministrstva iskreno čestitamo vsem nagrajencem. Izredno smo ponosni in posebej čestitamo članom in članicam Skupine za preprečevanje in zmanjševanje uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, med katerimi so tudi sodelavke ministrstva, za prejetje nagrade za njihovo odlično delo. Vsem se zahvaljujemo tudi za tvorno sodelovanje pri pripravi zakonodaje na področju tobaka in poveznih izdelkov.

SZO skrbno izbira nagrajence in s tem izkaže priznanje za njihovo dolgoročno predanost in izjemen prispevek k raziskavam, zagovorništvu, promociji zdravja in krepitvi zmogljivosti na teh področjih in hkrati dviguje ozaveščenost in krepi podporo ukrepom za nadzor nad tobakom po vsem svetu.

Na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje je na voljo več o nagrajencih Svetovne zdravstvene organizacije.

Člani Skupine za preprečevanje in zmanjševanje uporabe tobačnih in povezanih izdelkov
1 / 2