Skoči do osrednje vsebine

Minister Poklukar z županom Prebiličem o varnostni situaciji v Kočevju

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je srečal z županom Občine Kočevje dr. Vladimirjem Prebiličem. Pogovarjala sta se predvsem o varnostni situaciji v občini.
Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, vodja kabineta ministra Nataša Hvala Ivančič (z leve)

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Senad Jušić, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, vodja kabineta ministra Nataša Hvala Ivančič (z leve) na sestanku z županom Občine Kočevje Vladmirjem Prebiličem | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 3

Kot je povedal minister Poklukar, so varnostne razmere v občini ugodne. Na področju javnega reda in miru se je situacija celo bistveno izboljšala. V letu 2022 je bilo namreč število tovrstnih kršitev najnižje glede na prejšnja leta. Zavedamo se nekaterih varnostno obremenjenih območij, ki pa posebej ne izstopajo glede na prijavljena in zaznana kazniva dejanja. Zavedamo pa se, da kriminaliteta in kršitve s področja javne varnosti pri ljudeh vplivajo na občutek varnosti. Zato na varnostno obremenjenih območjih tako večje število policistov pogosto (praktično vsako dnevno) usmerjeno opravlja operativne naloge. Prav tako je Policija sprejela nekatere ukrepe, kot sta na primer Akcijski načrt za vzdrževanje javnega reda in miru na območjih z večetnično skupnostjo ter zaposlitev romskega policista, zelo dobro pa je tudi sodelovanje z lokalno skupnostjo v okviru varnostnih sosvetov in v občinski Komisiji za spremljanje položaja romske skupnosti.