Skoči do osrednje vsebine

Na študijskem obisku smo gostili predstavnike Republike Kosovo

Na dvodnevnem študijskem obisku se je na Ministrstvu za javno upravo mudila kosovska delegacija. Člani delegacije so bili predstavniki kosovskih institucij, ki pokrivajo področje javne uprave, to je Ministrstva za notranje zadeve in pisarne za strateško načrtovanje.
skupinska fotografija udeležencev obiska

Kosovska delegacija na študijskem obisku na Ministrstvu za javno upravo | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Na srečanjih s predstavniki Ministrstva za javno upravo so spoznavali organizacijo ministrstva, vsebinsko pa so jih zanimala področja odprave administrativnih ovir, zaposlovanja javnih uslužbencev in delovanje upravnih enot ter lokalne samouprave.

Prvi dan je zbrane uvodoma pozdravil ter jim predstavil organiziranost Ministrstva za javno upravo generalni sekretar ministrstva Žarko Bogunovič, sistem in delovanje upravnih enot v Sloveniji je predstavil vodja Službe za upravne enote Aleksander Vojičić, delovanje lokalne samouprave pa Roman Lavtar, vodja Sektorja za lokalno samoupravo. Ob koncu dneva so se udeleženci posvetili še področju odprave administrativnih ovir - aktivnosti je predstavil Slavko Patekar iz Direktorata za kakovost

Naslednji dan so sogovorniki nadaljevali pogovor o odpravi administrativnih ovir še z vidika digitalizacije postopkov, pri čemer se je zbranim pridružil predstavnik Ministrstva za digitalno preobrazbo Tadej Gabrijel. Ob koncu študijskega obiska je gostom iz Kosova generalni direktor Direktorata za javni sektor Peter Pogačar predstavil še področje uslužbenskega in plačnega sistema v Republiki Sloveniji ter načrtovano prenovo sistema.