Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministrice Irene Šinko s predstavniki koordinacije AGRASLOMAK

Na Ptuju je danes potekala seja koordinacije AGRASLOMAK, ki se jo je udeležila tudi ministrica Irena Šinko. AGRASLOMAK je povezovalna organizacija, ki deluje od leta 2012, sestavljajo jo štiri slovenske zamejske kmetijske organizacije iz Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške.
ministrica Šinko in predstavniki AGRASLOMAK sedijo za mizo
1 / 2

Na današnji seji koordinacije AGRASLOMAK je potekala razprava o razmerah v zamejstvu, aktulnem stanju v kmetijstvu in izvedbi projektov v zamejstvu. Pogovarjali so se tudi o skupni predstavitvi zamejskih organizacij na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, kar bi predvidoma naredili na razstavnem prostoru Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Ministrica Irena Šinko je pozdravila njihovo aktivno vlogo pri ohranjanju kmetijstva v zamejstvu in slovenske identitete. Posebej pa je pohvalila izmenjavo informacij in dobrih praks na področju kmetijstva in razvoja podeželja.

Slovenske zamejske kmetijske organizacije iz Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške so povezane v koordinacijo AGRASLOMAK. Med glavnimi cilji koordinacije so medsebojno sodelovanje, izmenjava informacij in dobrih praks na področju kmetijstva ter tesnejše navezave na matično državo Sloveniji.