Skoči do osrednje vsebine

Poziv za strokovnjake - oblikovanje 10. okvirnega programa za raziskave in inovacije

Evropska komisija išče 15 neodvisnih strokovnjakov z dolgoletnimi izkušnjami na področju financiranja raziskav in inovacij, ki bodo zagotovili zunanji pogled na vrednotenje okvirnega programa za raziskave in inovacije, pomagali pri vmesni oceni Obzorja Evropa in podali strateška priporočila za maksimiranje vpliva raziskav in inovacij.

Poziv je odprt od 15. maja 2023 in se zaključi 20. junija 2023.

Prijave se zbirajo preko e-naslova: RTD-G2-HE-INT-EVAL-EG@ec.europa.eu

Prijave morajo biti izpolnjene v enem od uradnih jezikov Evropske unije. Vendar bodo prijave v angleščini olajšale postopek ocenjevanja. Če ne kaj drugega, bi bilo koristno vključiti vsaj povzetek vloge v angleškem jeziku.

Prijava se bo štela za sprejemljivo le, če bo oddana do roka in bo vključevala spodaj navedene dokumente. Vsi dokumenti, ki jih predložijo prijavitelji, morajo biti pravilno izpolnjeni, čitljivi, podpisani in zaporedno oštevilčen.

Vsaka vloga mora vključevati naslednje dokumente:

  • spremno pismo z obrazložitvijo in navedbo motivacije prijavitelja, da se odzove na ta razpis in kakšen prispevek bo njegov prispevek skupini;
  • pravilno izpolnjen obrazec za razvrstitev kategorije člana, za katerega se oddaja prijava ( (Priloga I);
  • pravilno izpolnjen obrazec o merilih za izbor, v katerem je dokumentirano, kako prijavitelj izpolnjuje izborna merila določena v 4. poglavju poziva (Priloga II).

Več informacij, o omenjenih in drugih prilogah, postopku prijave, izbirnem postopku in merilih za izbor dobite na spletni strani Registra strokovnih skupin Evropske komisije in drugih podobnih subjektov (v angleščini).

S r e č n o!