Skoči do osrednje vsebine

Nemškim kolegom predstavili informacijsko podporo volilnim procesom v Sloveniji

Na Ministrstvu za javno upravo je v okviru programa Stalne mešane slovensko-bavarske komisije potekal posvet s predstavitvijo področja volitev v Republiki Sloveniji in njihove informacijske podpore.
udeleženci posveta sedijo za mizo

Na srečanju so predstavniki slovenskih državnih organov predstavili zakonodajni okvir volitev, s poudarkom na lokalnih volitvah | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 2

Gostom iz Ministrstva za notranje zadeve, šport in migracije Zvezne dežele Bavarske so predstavniki slovenskih državnih organov predstavili zakonodajni okvir volitev, s poudarkom na lokalnih volitvah, informacijsko podporo volilnim procesom ter evidenco volilne pravice. Udeležence je uvodoma pozdravil državni sekretar na Ministrstvu za javno upravo Jure Trbič, s predstavitvami pa so na posvetu sodelovali še predstavniki Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za notranje zadeve ter Državne volilne komisije.

Predstavnike bavarskega ministrstva je zanimala predvsem ureditev volilne pravice za tujce (tako za državljane Evropske unije kot za državljane tretjih držav) in ureditev volilne pravice za pripadnike manjšin ter volitev za osebe z različnimi oblikami oviranosti.