Skoči do osrednje vsebine

Minister Jevšek in veleposlanica Norveške z mladimi o priložnostih v Pomurju

Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je skupaj z veleposlanico Norveške Trine Skymoen v Murski Soboti udeležil predstavitvenega dogodka mladih pomurskih talentov, ki poteka v okviru projekta "TALENT LAB".
Minister Jevšek in veleposlanica Kraljevine Norveške sedita v prvi klopi predavalnice, okoli njiju sedijo mladi in ostali funkcionarji, ki so bili vabljeni na dogodek.

Minister Jevšek in veleposlanica Norveške z mladimi | Avtor: Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj.

1 / 3

Dijaki zaključnih letnikov več pomurskih šol so v prostorih Ekonomske šole Murska Sobota predstavili rezultate svojega dela, potem ko so v preteklih mesecih z mentorji reševali konkretne izzive pomurskih podjetij in s tem krepili svoje kompetence.

Minister Jevšek je čestital vsem mladim, vključenim v projekt, ki se s krepitvijo veščin mladih in zmogljivosti podpornega okolja osredotoča na povečanje zaposlitvenih potencialov mladih v Pomurski regiji.

Posebej je izpostavil pomen povezovanja lokalnih in izobraževalnih institucij ter gospodarstva: "To povezovanje je zelo pomembno za nadaljnji razvoj regije ter za to, da mladim omogočimo zaposlitev in  karierno pot tukaj, v Pomurju," je poudaril minister Jevšek.

Ob tem je opozoril, da je brezposelnost mladih najbolj problematična v vzhodni Sloveniji, še posebej v Pomurju:  "Vse več mladih tudi zapušča regijo, saj se po študiju v Ljubljani ali Mariboru ne vračajo več nazaj. Cilj države je bolj skladen regionalni razvoj, zato moramo te trende obrniti ," je dejal minister Jevšek.

Projekt "TALENT LAB - Povečanje zaposlitvenih potencialov v pomurski regiji" vzpostavlja mentorske sheme in je usmerjen v praktično reševanje realnih gospodarskih izzivov. Projekt sofinancira Norveški finančni mehanizem v okviru programa Izobraževanje - krepitev človeških virov.