Skoči do osrednje vsebine

Imenovanje državne sekretarke na Ministrstvu za naravne vire in prostor

Vlada je izdala odločbo, s katero Lenko Kavčič z 12. majem 2023 imenuje za državno sekretarko na Ministrstvu za naravne vire in prostor.

Lenka Kavčič je arhitektka, pedagoginja, kritičarka, avtorica in producentka prostorsko arhitekturnih projektov in dogodkov. Svoje delovanje posveča strateško, trajnostno, smotrno in razumsko oblikovanemu prostoru, ki vsem ponuja priložnost za kakovostno sobivanje, delo in sožitje s planetom.

Od leta 2010 je delovala kot direktorica arhitekturnega festivala in platforme Odprte hiše Slovenije, ki prispevata k višji splošni prostorski pismenosti in večji participaciji javnosti pri načrtovanju in oblikovanju grajenega prostora. Med leti 2009–2013 je bila prodekanja na Fakulteti za dizajn, med 2014 in 2015 je bila gostujoča profesorica na milanski Politecnici. Za svoje delo je prejela več mednarodnih nagrad in priznaj: Plečnikovo medaljo za projekt Igriva arhitektura, ki se ukvarja z izobraževanjem otrok o arhitekturi, in zlato medaljo na mednarodnem bienalu industrijskega oblikovanja BIO 16.

S svojim delom sledi poslanstvu, ki se zavzema za dvig prostorske kulture in uveljavitev najvišjih standardov v arhitekturi, saj je grajen prostor v prvi vrsti namenjen ljudem. Trdno verjame, da samo s sodelovanjem lahko ohranimo in ustvarimo boljši prostor za našo prihodnost.