Skoči do osrednje vsebine

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je udeležila kronanja kralja Karla III

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar se je s soprogom dr. Alešem Musarjem 6. maja 2023 v Westminstrski opatiji udeležila kronanja kralja Karla III. in njegove soproge Camille. Na predvečer kronanja sta se udeležila tudi sprejema za voditeljice in voditelje držav v Buckinghamski palači.

»Čestitke kralju Karlu III. in kraljici Camilli ob današnjem zgodovinskem dogodku. Novemu kralju želim pri vladanju veliko modrosti in razuma ter zdravja. Prepričana sem, da se bodo odlični odnosi med Slovenijo in Združenim kraljestvom nadaljevali tudi v času vladanja novega kralja,« je ob tej priložnosti izpostavila predsednica Pirc Musar.

Na sprejemu v Buckinghamski palači se je kralj Karel III. ob pozdravnem srečanju s predsednico republike spomnil na obisk v Sloveniji leta 1998 ter dejal, da imamo lepo deželo s čudovito naravo.

V ponedeljek, 8. maja, se je predsednica Nataša Pirc Musar v Gornjem Suhorju pri Vinici udeležila tudi tradicionalne slovesnosti ob dnevu slovensko-britanskega prijateljstva, ki ga letos obeležujemo petič.

Predsednica republike Natasa Pirc Musar in soprog dr. Ales Musar

Predsednica republike Natasa Pirc Musar in soprog dr. Ales Musar | Avtor: Urad predsednice Republike Slovenije