Skoči do osrednje vsebine

Iskanje najboljše turistične vasi 2023

Na spletni strani Slovenske turistične organizacije (STO) je objavljen poziv k oddaji prijav na poziv Svetovne turistične organizacije (angleško World Tourism Organization - UNWTO) za izbor najboljše turistične vasi 2023 (angleško Best Tourism Villages by UNWTO 2023).

To je globalna pobuda za izpostavljanje vasi, v katerih s turizmom ohranjajo kulturo in tradicijo, varujejo biotsko raznovrstnost in razvijajo raznolike priložnosti. Slovenija sodeluje v pobudi od njenega začetka v letu 2021.

Slovenska turistična organizacija bo na podlagi tega poziva izbrala osem destinacij, ki jih bo nominirala za izbor UNWTO na mednarodni ravni. Najuspešnejše prijavljene destinacije, torej tiste, ki bodo v največji meri izpolnjevale merila, bodo s strani UNWTO prejele naziv in znak Best Tourism Village. Destinacije, ki bodo po ocenjevanju meril prejele nekaj manj točk, pa bodo uvrščene v program, kjer bodo deležne dodatnih usposabljanj s strani UNWTO, s pomočjo katerih bodo razvoj turizma na destinaciji lahko še izboljšale.

Preberite celotno Povabilo k oddaji prijav na poziv Svetovne turistične organizacije za izbor najboljše turistične vasi 2023 .