Skoči do osrednje vsebine

Bloudkove nagrade samodejno v roke vsem prejemnikom olimpijskih medalj

Pripravili smo novelo Zakona o Bloudkovih priznanjih, ki predvideva, da bodo vsi prejemniki olimpijskih medalj samodejno upravičeni do prejema Bloudkove nagrade za vrhunski mednarodni športni dosežek, kar pa ne bo vplivalo na druge prejemnike Bloudkovih nagrad.

Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj bo na osnovi razpisa še vedno podelil maksimalno štiri priznanja za tri kategorije letno, in sicer za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, vrhunski mednarodni športni dosežek in življenjsko delo v športu.

Nove skupine ne vplivajo na druge prejemnike Bloudkove nagrade, ki so izbrani na podlagi javnega razpisa za podelitev Bloudkovih priznanj in nimajo dodatnih finančnih posledic za proračun Republike Slovenije.

Predlog zakona nima finančnih posledic za druga javna sredstva. Sredstva za Bloudkova priznanja se zagotavljajo v proračunu Republike Slovenije, Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj pa v okviru vsakoletnih zagotovljenih finančnih sredstev določi denarno višino Bloudkove nagrade.