Skoči do osrednje vsebine

Konferenca in razstava Evropskega združenja številke za klic v sili ponovno v Sloveniji

V Cankarjevem domu je od 19. do 21. aprila potekala vsakoletna konferenca in razstava Evropskega združenja številke za klic v sili (angleško European Emergency Number Assiocation – EENA). Gre za dogodek na področju javne varnosti.

Približno 1000 strokovnjakov predstavlja trenutne trende v sektorjih kot so sistem javnega opozarjanja, napredna mobilna lokacija, standardizacija, kartiranje AED, NG112 in še mnogo drugega. Svoje najnovejše izdelke in inovativne rešitve pa so na razstavnem prostoru predstavila tudi vodilna podjetja na trgu. Dogodek je obiskalo okoli 800 udeležencev iz približno 50 držav. Na dogodku so se pridružili vodje služb za nujne primere, ministrstva, nacionalni regulativni organi, raziskovalci in ponudniki rešitev.

Uprava za zaščito in reševanje je v sodelovanju z EENA 20. aprila organizirala družabni dogodek v Grand Hotelu Union v Ljubljani. Dogodek je bil namenjen mreženju in zabavi ter tradicionalnemu kvizu EENA. Dogodka se je udeležilo okoli 300 registriranih udeležencev, glasbeno pa ga je obarvala zasedba Kranjci.

Dogodek je otvoril državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, ki je v imenu ministrstva povedal, da je, glede na število udeležencev konference, EENA organizacija zagotovo globalni voditelj na področju javne varnosti.

Državni sekretar na levi, predsednik na desni. V ozadju na platnu naslov dogodka in v ospredju logotip 112.

Državni sekretar Rudi Medved in predsednik EENA Dr. Demetrios Pyrros. | Avtor: Neja Pavlica

1 / 4