Skoči do osrednje vsebine

Knjigobežnica je spodbuda k branju, izmenjavi znanja in vseživljenjskemu učenju

23. april je Unesco razglasil za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. »To je dan, ko praznuje knjiga in vsi bralci tega sveta.« Ministrstvo za javno upravo se pridružuje spodbudi bralne kulture ter medsebojne izmenjave knjig. Knjigobežnica na ministrstvu predstavlja prostor srečevanja sodelavk in sodelavcev ter izmenjave strokovnega znanja.
Ministrica stoji pred knjižnimi policami in govori zaposlenim

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je ob vzpostavitvi Knjigobežnice poudarila, da je vseživljenjsko učenje naša vstopnica v svet znanja, strokovnosti in kakovosti | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

1 / 3

Ministrica Sanja Ajanović Hovnik je ob odprtju Knjigobežnice poudarila, da je vseživljenjsko učenje naša vstopnica v svet znanja, strokovnosti in kakovosti. "Na ministrstvu se nam zdi pomembno, da prenašamo svoje znanje med seboj in našimi uporabniki," je dejala ministrica.

Knjigobežnica se nahaja v vhodnem preddverju ministrstva in bo s svojo vsebino razveseljevala obiskovalce ministrstva ter zaposlene, ki so police tudi sami napolnili s strokovnimi in poljudnimi knjigami.

"Prepričana sem, da bo naša Knjigobežnica kmalu postala zbirka številnih raznovrstnih knjig," je še napovedala ministrica ter tudi sama v izmenjavo podarila knjigo, ki bo našla novega bralca.