Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo čestita Društvu Asociacija ob njegovi 20. obletnici delovanja

Asociacija je članska organizacija. Združuje več sto samostojnih ustvarjalcev v kulturi in okoli 70 nevladnih organizacij s področja kulture.

"Veseli nas, da se je Asociacija s sistemsko podporo Ministrstva za javno upravo in Ministrstva za kulturo razvila v profesionalno zagovorniško in servisno organizacijo, ki si aktivno prizadeva za krepitev nevladne kulture. Skupaj ustvarjamo boljše pogoje za delovanje nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev, dejavnih v umetnosti in kulturi," je na slovesnosti poudaril državni sekretar Jure Trbič.

V društvu Asociacija si prizadevajo za vzpostavitev trajnostnih pogojev za profesionalno delovanje nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev, dejavnih v umetnosti in kulturi, ter za izboljšanje njihovega sistemskega položaja. Mreža je začela neformalno delovati leta 1992, danes pa je profesionalno koordinirana sodobna zagovorniška in servisna organizacija. 

Povezujejo se na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni ter medsektorsko. So del regionalne mreže na Zahodnem Balkanu Kooperativa (v hrvaščini) in Culture Action Europe (v angleščini) na ravni Evropske unije.