Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Ajanović Hovnik osrednja gostja tokratne seje upravnega odbora GZS

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je na povabilo Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) udeležila seje upravnega odbora. Razprava se je osredotočila na področje debirokratizacije in zaposlovanja tujcev.
ministrica in člani upravnega odbora sedijo za omizjem

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se je na povabilo Gospodarske zbornice Slovenije udeležila seje upravnega odbora. | Avtor: Gospodarska zbornica Slovenije

1 / 2

Zbrani so se strinjali, da gospodarstvo, ki združuje številne panoge, aktivno sodeluje pri reševanju skupnih izzivov ter posreduje konkretne predloge za dosego ciljev kot so zeleni prehod, digitalizacija in učinkovitost storitev za uporabnike. Ob nujnem zmanjšanju administrativnih ovir, ki so v tem trenutku najbolj izrazite pri zaposlovanju tako v javnem kot zasebnem sektorju. 

"Skupna želja javnega sektorja in gospodarstva je stopiti skupaj. Gospodarstvo potrebuje močno in kakovostno javno upravo, strokovne in tudi ustrezno plačane uradnike, ki bodo pripravljali učinkovito zakonodajo ter znali v pripravo zakonodaje vključevati različne deležnike. Močan glas gospodarstva z željo po učinkovitem delu pa je pobudnik pri podajanju zahtev in spodbujevalec boljših rešitev za državljane in podjetja," je na srečanju poudarila ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

Ministrica je sicer ponovno poudarila tudi prednosti specializacije in združitve zalednih postopkov na upravnih enotah, ki bodo pripomogli k hitrejšemu reševanju zadev in posledično zadovoljstvu uporabnikov.