Skoči do osrednje vsebine

Minister Maljevac položil temeljni kamen ob začetku javne stanovanjske gradnje v Podbrezniku

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac se je danes udeležil polaganja temeljnega kamna ob začetku gradnje na območju zazidalnega načrta Podbreznik v Novem mestu.

V novomeškem Podbrezniku, kjer načrtujejo gradnjo nove soseske s petimi večstanovanjskimi objekti, je minister Maljevac skupaj z županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem in direktorjem Stanovanjskega sklada Slovenije Črtomirjem Remcem s polaganjem temeljnega kamna slavnostno otvoril začetek javne stanovanjske gradnje.

Minister Maljevac skupaj z županom Novega mesta Macedonija in direktorjem Stanovanjskega sklada Remcem med polaganjem temeljnega kamna

Polaganje temeljnega kamna | Avtor: Ministrstvo za solidarno prihodnost

V Podbrezniku bodo skupno zgradili 184 novih javnih najemnih stanovanj, od tega jih bo novomeška občina v objektih B7 in B9 zgradila 81, Javni stanovanjski sklad Republike Slovenije pa 103 v objektih B1, B3 in B5.

V svojem govoru je minister Maljevac izrazil zadovoljstvo, da se bo novozgrajena soseska osredotočala na pomen družbene solidarnosti in skupnosti pri omogočanju osnovnih dobrin, kot je dom. Poudaril je, da dom razume kot osnovno človekovo pravico, ki omogoča življenje in prihodnost. Omenil je tudi svoje prizadevanje za vzpostavitev sistema javne stanovanjske politike, ki bo vzdržen in predvidljiv, kar prebivalkam in prebivalcem, družinam, lokalnim skupnostim in gradbincem omogočilo lažje načrtovanje svojega dela in življenja. Govor je sklenil z željo, da bi Podbreznik postal dom povezanih ljudi in solidarne prihodnosti.

Župan Novega mesta Macedoni, minister Maljevac med slavnostnim govorom in direktor Stanovanskega sklada, Remec

Minister Maljevac med slavnostnim govorom | Avtor: Ministrstvo za solidarno prihodnost

Po napovedih novomeškega župana bo gradnja javne stanovanjske soseske Podbreznik zaključena prihodnjo jesen.