Skoči do osrednje vsebine

V okviru programa ESPON seminar in javni razpis

Cilj programa Evropsko omrežje za spremljanje prostorskega razvoja (angleško European Observation Network for Territorial Development and Cohesion-ESPON) je nuditi strokovno podporo in znanje javnim organom pri pripravi prostorskih in drugih javnih politik. Od 14. do 15. junija 2023 bo potekal v Lulei na Švedskem potekal seminar programa ESPON, rok za oddajo predlogov za ciljno usmerjene analize je 23. junij 2023.

Program financira in izvaja študije, ki izhajajo iz potreb evropskih javnih organov na vseh ravneh. Študije so teritorialno usmerjene, kar pomeni, da so prilagojene specifičnostim in potrebam ljudi in krajev, ki jih obravnavajo.  Vsi rezultati programa ter za namene prostorskega upravljanja razvita orodja so prosto in brezplačno dostopna.

Javni razpis za predložitev predlogov za ciljno usmerjene analize
 

Drugi rok za oddajo predlogov  je 23. junij 2023. Ciljne analize ESPON od leta 2007 podpirajo procese prostorskega razvoja na lokalni, regionalni in nacionalni ravni v Evropi, saj združujejo popravljavce politik, ki se srečujejo z enakimi razvojnimi izzivi. Na podlagi izkazanih potreb in povpraševanja pripravljavcev politik ESPON zagotavlja analitične študije po meri in v celoti financira ter izbere strokovnjake, ki izvedejo analitično delo. Potrebo po pripravi takšne analize lahko predložijo nacionalni, regionalni ali lokalni organi, organi upravljanja ali organi za teritorialno sodelovanje. Na spletni strani ESPON so dosegljive informacije o pozivu (v angleščini)

Seminar programa ESPON, 14.-15. junij 2023, Lulea, Švedska