Skoči do osrednje vsebine

V maju prva elektronska javna dražba prodaje nepremičnine tudi na Ministrstvu za javno upravo

Tudi na Ministrstvu za javno upravo smo vzpostavili možnost prodaje nepremičnega premoženja v elektronski obliki. Javne dražbe za prodajo nepremičnega premoženja, s katerim upravlja Ministrstvo za javno upravo, se bodo sedaj izvajale tudi v elektronski obliki, kar je nov korak k digitalizaciji poslovanja.
sodniško kladivo odloženo na namizni računalnik

simbolična fotografija | Avtor: Depositphotos / gioiak2

To pomeni, da se bodo od maja javne dražbe za prodajo nepremičnin izvajale ali v fizični ali v elektronski obliki, z namenom še bolj gospodarnega in učinkovitega ravnanja s premoženjem v upravljanju Ministrstva za javno upravo.

Elektronsko izvajanje javnih dražb kot obliko izvedbe predvideva tudi krovni sistemski predpis, to je Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti. Izvedba prve elektronske javne dražbe na Ministrstvu za javno upravo bo v maju 2023.

Na Ministrstvu za javno upravo imamo sicer v upravljanju nepremično premoženje poslovne rabe večine ministrstev, organov v sestavi, vladnih služb in upravnih enot, upravljamo s stanovanjskim fondom in tudi s počitniškimi kapacitetami ter kaducitetnim premoženjem.