Skoči do osrednje vsebine

Velikonočna poslanica predsednika vlade dr. Roberta Goloba

Spoštovane državljanke in državljani,
cenjeni rojaki v zamejstvu in po svetu,

velika noč je praznik novega življenja in upanja. Verujočim želim, da bi globoko doživeli vstajenjsko sporočilo, vsem pa, da bi v tem posebnem času, ko se dnevi daljšajo in se narava prebuja, našli energijo in pogum.

Velikokrat govorim o pogumu, ker je pogum za našo vlado vrednota in zaveza. Vztrajali bomo na poti snovanja in uvajanja sprememb, ki bodo izboljšale življenje državljank in državljanov. Začeli smo s prenovo zdravstvenega sistema, plačnega sistema v javnem sektorju ter s pripravo izhodišč za prenovo davčnega sistema. Gre za področja, na katerih je dolga leta zmanjkalo prav poguma za temeljitejše in celovitejše ukrepe. Pogum pa ni potreben le za uvajanje sprememb, temveč tudi za pošteno in iskreno soočenje različnih pogledov. Ko je družbeni dialog odprt, je naporen. Ko je jasen, je včasih tudi glasnejši. Ampak samo odprt in jasen dialog nas bo pripeljal do premišljenih, delujočih rešitev. Te bomo sprejeli z najširšim možnim soglasjem in bodo imele dolgoročni vpliv na srečo in blagostanje naših in prihodnjih generacij.

V vladi se zavedamo, da izbiramo daljšo in strmejšo pot ter smo hvaležni državljankam in državljanom, ki dan za dnem s strpnostjo in predanostjo delu, ustvarjanju in medčloveškim odnosom ohranjajo in gradijo uspešno in solidarno Slovenijo. Vsi skupaj imamo znanje, modrost in razumevanje. In imamo energijo, da lahko vztrajamo. Nenazadnje je tudi to, da je treba ostati na pravi, dobri poti, ne glede na to, kako težka je, pomemben del velikonočnega sporočila.

Želim vam, da bi bili ti dnevi lepi. Prežeti z upanjem, družinsko srečo, optimizmom in ljubeznijo. Ter da kot ljudje in družba v prazničnem času ne bi pozabili na najšibkejše, bolne, osamljene.

Veselje se poveča, ko se deli: veselimo se življenja, veselimo se nove pomladi.