Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra dr. Papič in direktorja za demokratično participacijo Sveta Evrope Matjaža Grudna

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se je srečal z direktorjem za demokratično participacijo Sveta Evrope Matjažem Grudnom. Pogovarjala sta se o aktualnih tematikah in aktivnostih, ki jih načrtuje Svet Evrope.

Aktivnosti Sveta Evrope v mednarodni prostor prinašajo kvalitativne in izjemno poglobljene pristope k aktualnim vprašanjem. Organizacija septembra letos v Strasbourgu organizira srečanje ministrov, pristojnih za izobraževanje. V tej luči sta se sogovornika strinjala, da morata obe instituciji nadaljevati aktivno sodelovanje na področjih, ki so v pristojnosti Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije. Posebno pozornost sta namenila vlogi visokošolskega izobraževanja in demokratičnega poslanstva visokošolskih institucij.

V luči hitrega razvoja umetne inteligence Svet Evrope aktivno deluje tudi na področjih zagotavljanja uveljavljanja etičnih načel in vrednot, kot so človekove pravice glede varnosti in zasebnosti, s posebnim poudarkom pri varovanju ranljivih skupin. Sogovornika sta se strinjala, da so napori Sveta Evrope in držav članic na tem področju izjemnega pomena. Ob koncu bogate izmenjave vsebin sta izrazila zadovoljstvo z dosedanjim sodelovanjem in se strinjala, da bo tako tudi v prihodnje.