Skoči do osrednje vsebine

Prvo srečanje ministra Brežana s Tatiano Hema

Minister Uroš Brežan se je srečal z gospo Tatiano Hema, koordinatorko Mediteranskega akcijskega programa v okviru Programa Združenih narodov za okolje (UNEP/MAP).
Moški v poslovni obleki levo, desno ženska v poslovni obleki, pozirata pred panojem

Minister Uroš Brežan in Tatiana Hema, koordinatorka Mediteranskega akcijskega programa v okviru Programa Združenih narodov za okolje (UNEP/MAP) | Avtor: Ajda Martinčič

Glavni temi pogovora sta bili priprave na organizacijo in izvedbo 23. zasedanja pogodbenic Barcelonske konvencije, ki bo od 4. do 8. decembra v Portorožu, in prioritete slovenskega predsedovanja Barcelonski konvenciji v letih 2023 – 2025.


Sogovornika sta se strinjala, da bo decembrsko zasedanje držav pogodbenic konvencije v Sloveniji zelo pomembno, saj naj bi se na ministrskem segmentu dotaknili različnih scenarijev razvoja sredozemskega območja in  s tem povezanih odločitev
za okrepitev okoljske in podnebne vzdržnosti oziroma varnosti tega območja. Čas slovenskega predsedovanja pa ključno za mobilizacijo različnih deležnikov in virov za zeleni prehod in modro gospodarstvo v Sredozemlju.