Skoči do osrednje vsebine

»I feel Slovenia night« tudi v Celju in Novem mestu

Urad Vlade RS za komuniciranje (UKOM) bo v četrtek, 6. aprila, organiziral dva dogodka na košarkarskih igriščih v Celju in Novem mestu. S tem sodelujemo pri projektu promocije Slovenije na ameriškem tržišču »I Feel Slovenia Night« v Dallasu ob domači tekmi kluba Luke Dončića Dallas Mavericks proti klubu Chicago Bulls.
Deklica in deček sedita na košarkarskem igrišču. Poleg imata košarkarsko žogo.

Urad Vlade RS za komuniciranje bo organiziral dva dogodka za mlade košarkarje. | Avtor: serrnovik / Depositphotos.com

Na ta način UKOM v sodelovanju z mestnima občinama Celje in Novo mesto ter podporo Košarkarske zveze Slovenije spodbuja šport in gibanje med osnovnošolci.

Slovenija se doma in v svetu predstavlja z nacionalno znamko I feel Slovenia, katere skrbnik je UKOM. Dogodki v Dallasu bodo zato tudi promocija slovenskih prebojnih rešitev, Slovenije kot države vrhunskih športnih dosežkov, kulture, umetnosti in Slovenije kot butične turistične destinacije.

Poleg drugih promocijskih aktivnosti (poslovne konference in predstavitve slovenskega turizma) bo v petek, 7. aprila, (po slovenskem času v soboto, 8. aprila, v zgodnjih jutranjih urah) v Dallasu košarkarska tekma kluba med Dallas Mavericks in Chicago Bulls, poimenovana I feel Slovenia Night, na kateri bo nastopila tudi akrobatska skupina Dunking Devils.

UKOM bo zato v četrtek, 6. aprila, organiziral dva spremljevalna dogodka: v Celju in Novem mestu, s katerima želimo sporočiti, da sta šport in zdrav slog življenja vrednoti, na katere Slovenci prisegamo. Z njima se spoznamo prek izobraževalnega sistema in prostočasnih dejavnosti. Poleg tega pa država tudi pomembno podpira športne infrastrukturne projekte Slovenija ni samo država vrhunskih športnih rezultatov, ampak tudi mnogih rekreativnih ljubiteljev športa. In, kot smo zapisali v opisu naše nacionalne znamke I feel Slovenia, nas gibanje napolni z elanom, nam daje zagnanost pri rekreativnih in poslovnih ciljih. K temu veliko pripomorejo neverjetne danosti Slovenije, dobra športna infrastruktura in vzgoja mladih v zdrav življenjski slog že od vrtca naprej.

Košarkarski spremljevalni dogodek v Celju se bo začel ob 13. uri. Igra bo na košarkarskem igrišču Dallas Mavericks ob stavbi Dijaškega in študentskega doma v Celju. Tekmovali bodo osnovnošolci iz desetih osnovnih šol. Zbrane bodo nagovorili vodja Sektorja za razvoj izobraževanja z ministrstva za vzgojo in izobraževanje Aleš Ojsteršek, vršilka dolžnosti direktorice UKOM Petra Bezjak Cirman in župan občine Celje Matija Kovač. Dogodka se bodo udeležile tudi košarkarice Ženskega košarkarskega kluba Celje, deskarka na snegu Gloria Kotnik in še nekateri drugi športniki. V dogodek bo vključen tudi zabavni program, z navijaškimi rekviziti bo navijače opremil UKOM.

Košarkarski spremljevalni dogodek v Novem mestu, ki bo na košarkarskem igrišču Šolskega centra Novo mesto, se bo začel ob 12. uri in bo trajal dve uri. Mlade košarkarice in košarkarji Ženskega košarkarskega kluba Krka in Košarkarskega kluba Žoltasti Troti se bodo pomerili na revijalni tekmi, sledile ji bodo košarkarske igre, v katerih se bodo lahko preizkusili otroci in ostali obiskovalci. Svoje znanje o Luki Dončiću, košarki in športu pa bodo lahko pokazali v okviru nagradnih vprašanj. Mlade košarkarje bosta pozdravila tudi Matjaž Smodiš in Jure Balažić. Dogodek, ki ga UKOM pripravlja v sodelovanju s Šolskim centrom Novo mesto, Mestno občino Novo mesto, Košarkarsko zvezo Slovenije, Košarkarskim klubom Žoltasti Troti in Ženskim košarkarskim klubom Krka, je namenjen mladim, še posebej osnovnošolcem. Nastopili bodo tudi plesalci Plesnega studia Novo mesto. Uvodoma bodo mlade nagovorili tudi dr. Petra Robnik, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za šport, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra na Šolskem centru Novo mesto dr. Mitja Veber in predstavnica UKOMa.

Tudi slovenska košarkarska reprezentanta, kot sta Luka Dončić in Goran Dragić, sta prve koše metala na šolskih igriščih, kjer zdaj igrajo otroci in mladi.

O obeh dogodkih v Sloveniji bomo v sodelovanju z Dallas Mavericks poslali tudi skupno sporočilo za javnost in ju podkrepili s promocijo na družbenih medijih Dallas Mavericks.