Skoči do osrednje vsebine

Notranja ministra Avstrije in Slovenije v Planici potrdila dobro sodelovanje

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se je danes v Planici srečal z avstrijskim kolegom Gerhardom Karnerjem.

Dan sta namenila ogledu tekme v smučarskih poletih in navijala za smučarske skakalce. Ob koncu tekme sta pozdravila slovenske in avstrijske smučarske skakalce in jim čestitala za izvrstne nastope.

V neformalnem pogovoru ob robu letalnice sta se dotaknila sodelovanja med notranjima ministrstvoma in policijama obeh držav ter potrdila dobro sodelovanje. Strinjala sta se, da mešane slovensko-avstrijske patrulje, ki so se začele izvajati v začetku marca letos, potekajo v skladu z dogovorom, tekoče in brez posebnosti. Slovenska in avstrijska policija sta konec marca izvedli tudi skupni poostren nadzor na skupni meji z namenom ugotavljanja nedovoljenih prestopov notranje meje in čezmejne kriminalitete. Menila sta, da skupne aktivnosti - ciljno usmerjeni policijski ukrepi (tako imenovani izravnalni ukrepi) že dajejo prave rezultate. Temu pritrjujejo tudi podatki, saj je slovenska policija samo v prvih treh mesecih letošnjega leta odkrila in uspešno prestregla 63 tihotapcev s skupno 363 migranti.

Ministra sta se dogovorila, da se bosta v kratkem srečala tudi šefa slovenske in avstrijske policije in se pogovorila o policijskem sodelovanju med državama.