Skoči do osrednje vsebine

Gradnja kampusa Vrazov trg Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani se nadaljuje

Gradnja kampusa Vrazov trg Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani se nemoteno nadaljuje. Gre zgolj za spremembo vira, saj želimo zagotoviti večjo fleksibilnost financiranja.
Vizualizacija celovitega območja bivše Šempetrske vojašnice.

Celovito območje bivše Šempetrske vojašnice in v novi kampus Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. | Avtor: Univerza v Ljubljani

1 / 2

Ob tem poudarjamo, da je vlada na podlagi tehtnega premisleka in poglobljene analize sprejela izhodišča za pripravo predloga prilagoditve Načrta za okrevanje in odpornost (NOO), s katero bo naslovila zmanjšanje razpoložljivih nepovratnih sredstev in cilje načrta REPowerEU. Pri identifikaciji ukrepov je sledila predvsem kriterijem, ali naložba prispeva k zelenim in digitalnim ciljem, ali gre za časovno tvegano naložbo in upoštevala druga tveganja, povezana z zagotavljanjem pogojev, ki jih je država dogovorila z Evropsko komisijo ob potrditvi načrta. Za vsebine, ki bodo umaknjene iz načrta, kar bo storjeno šele po dialogu z Evropsko komisijo in drugimi deležniki, in za katere bo vlada ocenila, da so pomembne za okrevanje Slovenije, bo vlada iskala možnosti za financiranje iz drugih virov.

Gradnja kampusa Vrazov trg Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani se nemoteno nadaljuje. Umik iz NOO nima vpliva na izgradnjo kampusa, se pa s spremembo vira zagotavlja večja fleksibilnost financiranja.

V okviru kampusa Vrazov trg se načrtuje celovito urejanje območja bivše Šempetrske vojašnice in v njem kampus Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Z izgradnjo kampusa se bo odpravila prostorska stiska Medicinske fakultete, s čimer se bo omogočila zagotovitev dodatnih vpisnih mest.