Skoči do osrednje vsebine

Upravnih enot ne ukinjamo

Na Ministrstvu za javno upravo zavračamo zavajajoče informacije glede predvidene reorganizacije poslovanja in ukinjanja upravnih enot. Ponovno poudarjamo, da se dostopnost storitev za prebivalce ne bo zmanjšala in da se upravne enote ne ukinjajo.

Na navedbe se je sicer včeraj ob robu novinarske konference že odzvala ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in poudarila, da Strokovni svet za trajnostni razvoj javne uprave in njegove manjše koordinacijske skupine sledijo temeljnemu načelu, da se ne zmanjša dostopnosti storitev, ki jih upravne enote nudijo strankam in podjetjem.

V sodelovanju s predstavniki lokalnih skupnosti se sledi cilju kakovostnih, hitrejših in učinkovitih javnih storitev za vse, pa tudi k boljšim pogojem dela za vse javne uslužbenke in uslužbence. K temu bo največ doprinesla tudi vzpostavitev zalednega poslovanja na način, ki bo temeljil na dovoljšnem številu dodatno usposobljenih uslužbencev, ki se bodo prioritetno ukvarjali z zahtevnejšimi zadevami.

Tako optimizirano poslovanje bi bila za stranke upravnih enot še dodatna izboljšava, saj je v interesu strank predvsem to, da bo njihova vloga v čim krajšem možnem času rešena, ne pa to, kako je organiziran sistem reševanja vlog v zaledju.