Skoči do osrednje vsebine

Soglasje k vsebini razpisa za vpis v doktorske študijske programe

Vlada Republike Slovenije je za študijsko leto 2023/2024 dala soglasje k vsebini razpisa za vpis v doktorske študijske programe Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru, Univerze na Primorskem in Fakultete za informacijske študije v Novem mestu.

Skupno razpisujejo 1605 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 9 mest več kot v študijskem letu 2022/2023.

  • Univerza v Ljubljani za študijsko leto 2023/2024 razpisuje 936 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 10 vpisnih mest manj kot v prejšnjem študijskem letu (946).

  • Univerza v Mariboru za študijsko leto 2023/2024 razpisuje 454 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 3 vpisna mesta več kot v prejšnjem študijskem letu (451).

  • Univerza na Primorskem za študijsko leto 2023/2024 razpisuje 198 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je 16 vpisnih mest več kot v prejšnjem študijskem letu (182).

Za vse tri omenjene univerze velja, da je število razpisanih mest za vpis v višji letnik omejeno s številom vpisanih študentov prejšnjih generacij, razen če ni drugače določeno pri posameznem študijskem programu.

  • Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu za študijsko leto 2023/2024 razpisuje 17 vpisnih mest za vpis v 1. letnik skupaj za državljane Republike Slovenije in državljane drugih držav članic Evropske unije ter za Slovence brez slovenskega državljanstva in tujce iz držav, ki niso članice Evropske unije, kar je enako število kot v prejšnjem študijskem letu (17). Število razpisanih mest za vpis v višji letnik je omejeno z razpisanimi vpisnimi mesti za 1. letnik generacije.